Pripreme za venčanje u Studiju Prostor – Studio Prostor
was successfully added to your cart.

Kada je najveći dan u životu jedne mlade u pitanju, za njega je vezano mnoštvo kako prelepih, tako i pomalo stresnih trenutaka. Pored cele organizacije oko samog venčanja i svadbe, gostiju, brige da sve protekne kako treba, svaka mlada želi da baš tog dana zablista u punom sjaju. Da bi mogla tome lepo da se posveti, pre svega je važno da sve protiče u dobroj atmosferi i da su sve bitne stavke dobro organizovane, a što se izgleda tiče, stvar treba prepustiti profesionalcima. Tu nastupa dobro uigrani tandem poznatog beogradskog modnog studija – Srna i Nena!

  

Lociran u samom srcu Beograda, na adresi Terazije 1, Studio Prostor osnovan je 2007. godine sa željom da se nekoliko profesionalaca ujedini pod jednim krovom kako bi budućim mladama, kumama, mamama i drugaricama pružile  specijalizovane usluge da zasijaju u bitnim događajima i situacijama- iznajmljivanje venčanica, večernjih haljina, frizura i šminka. Ovom prilikom vam predstavljamo  Jelenu Jovanović- Srnu,  predvodnika frizerskog dela Studija Prostor i Nenu Ilić- šminkera. Sa dugogodišnjim iskustvom kako spremanja dama za bitne događaje, tako i onog stečenog kroz velike javne događaje, ulepšavanja za televizijske i druge nastupe, kao i modne editorijale za časopise i reklamne kampanje, muzičke spotove itd., može se reći da su umetnice u svom poslu i da ste kod njih zaista u sigurnim rukama.

Zajedno sa njima pokušaćemo da vam približimo kako izgleda taj dan i sama procedura spremanja, kao i nekoliko saveta šta je preporučljivo uraditi pre samog dana venčanja.

Za početak, jako je bitno da svoj termin zakažete na vreme, iako vam se nekad učini da je prerano, naročito ako je u pitanju neki popularan datum za venčanja u mesecima kao što su na primer april, maj, jun ili septembar, kako biste bile sigurne da će se optimalno uklopiti u vaš raspored. Sledeći korak je dogovor koja će se frizura praviti i kakva bi šminka bila najbolja. Ovo se naravno uklapa u odnosu na samu venčanicu, sezonu venčanja (vremenske prilike) i senzibilitet mlade. Na primer, ukoliko je u pitanju letnja svadba, svakako je preporučljivije podići kosu u neku formu punđe ili romantičnog repa, pre nego nositi puštene lokne. Dodatno, ako je potrebno stavljati umetke jer mlada ima kraću ili nedovoljno gustu kosu, jako je bitno da se unapred odredi nijansa umetaka kako bi taj dan sve bilo spremno. Šminka takođe dosta zavisi od tena i preplanulosti, kao i boje kose i očiju, te je najbolje doći ranije na usmene konsultacije sa Srnom i Nenom, i eventualno probu ako je potrebno.

 

Kosu je najčešće kada se pravi frizura potrebno oprati dan pre, i to bez posebnih proizvoda za negu kose kao što su teška pakovanja i slično jer ovo može otežati kosu i samim tim uticati na finalni izgled frizure. Osim toga kosu ne treba fenirati, peglati, uvijati i slično, jer to sve preuzimaju na sebe vešte ruke frizera na dan venčanja. Dovoljno je samo da je osušite.

Kada je šminka, odnosno izgled lica u pitanju, dobro bi bilo početi sa pripremama nekoliko meseci unapred ukoliko imate problematičnu kožu. Redovne posete kozmetičaru, odabir pravih proizvoda i intenzivna nega lica je svakako nešto što će mnogo doprineti finalnom izgledu. Na sam dan venčanja potrebno je samo da se pojavite bez šminke, a Nena nadalje preuzima stvar u svoje zlatne ruke. Iako treba da se prekriju neke nesavršenosti ili se baš taj dan (što uopšte nije neuobičajeno imajući u vidu stres i uzbuđenje koji se često ispolje na koži), bez brige, kompletna oprema je tu da učini sve nevidljivim i da se na najbolji mogući način istakne prirodna lepota.

Kada je sam dan u pitanju, naravno postoji mogućnost dogovora da vas ulepšavaju kod kuće ili u hotelu u kom odsedate, ali iz dosadašnjeg iskustva naučeno, tih par sati treba da posvetite samo sebi i psihički se pripremite za dolazeća dešavanja što je, složićete se, malo teže izvodljivo kada se kod kuće zateknu roditelji, rodbina i prijatelji. U Studiju Prostor vas očekuje jedna prava ženska opuštena atmosfera, kafica i lepa reč, a kako ste u rukama profesionalaca koje su kroz ovakve pripreme mnogo puta prošle, sigurne smo da ćete se osećati spokojno i rasterećeno ući u jednu od svojih najlepših uloga.

Sam vremenski raspored zavisi od toga da li imate i crkveno venčanje, kada je zakazano fotografisanje i kada je sam početak svadbe, tako da se dešava da je potrebno početi već oko 6, 7 ujutru da bi sve bilo spremno na vreme.

Uobičajeno je da se prvo pravi frizura. U zavisnosti od dogovora da li se pravi punđa, rep, pletenica ili se kosa uvija na kosu se prvo nanose odgovarajući proizvodi za stilizovanje- suvi šampon ili prah za volumen, različiti sprejevi i kreme. Zatim se nastavlja sa pripremom kose uvijanjem ili ispravljanjem krajeva, kao i pripremom i dodavanjem umetaka. Tada počinje čarolija i zaista je kod svake mlade individualna jer do inspiracije nekad dolazi u trenutku. Pravljenje frizure traje u proseku oko sat do sat i po vremena, ili do onog trenutka kada je mlada potpuno zadovoljna.

Nakon toga se prelazi u šminkernicu. Nena prvo nanosi proizvode za hidrataciju kože, a zatim korak po korak, liniju po liniju ističe sve vaše najlepše prednosti i sakriva neke nesavršenosti do krajnje perfekcije. Šminka za mladu je uglavnom nešto blaža kako ne bi odskakala od svetle haljine, ali i kako bi mlada izgledala nežno i mladalački, kako joj sama uloga nalaže, pa je zbog ovoga podloga jedna od najbitnijih stvari, a nakon toga senčenje lica i očiju, dodavanje trepavica i odabir idealne nijanse karmina. Kompletna šminka zahteva nekih sat vremena.

U toku ulepšavanja često se dešava da su uključeni i vaši fotografi kako bi zabeležili ove nezaboravne momente, a ambijent je takav da to zaista postanu jedne od najlepših fotografija u albumu sa venčanja. Ukoliko se sa vama u Studiju spremaju i mama, kuma ili sestra, na kraju se možete slikati sve zajedno, što su posebno slatki i emotivni momenti za sećanje.

U Studiju Prostor se takođe možete obući u svoju venčanicu, bilo da je odabrana iz našeg salona ili ne, i izaći potpuno spremne, pa usput iskoristiti momenat za slikanje na Terazijama ili nekim od obližnjih kutaka centra Beograda.

Srni i Neni je uvek posebno zadovoljstvo da učestvuju u tako bitnim događajima i sa malo magije doprinesu da vaš najbitniji dan bude i najlepši. Nakon završenih priprema, vaše je samo da se nasmejete i iz Studija Prostor hrabro zakoračite, uživate u svom danu, prepustite se ljubavi koju on slavi i radujete se reakciji budućeg supruga kada vas ugleda!

 

Jedan komentar

Ostavite komentar