Opadanje kose i kako ga sprečiti – Studio Prostor
was successfully added to your cart.

Veoma čest problem ne samo kod muškaraca, već i kod žena je upravo opadanja kose. Razlozi za sporiji rast kose i proredjivanje  mogu biti razni, ali ne očajavajte. Jesenje opadanje kose je uobičajeno za oba pola i prolazno je. Pored jesenjeg opadanja kose postoje i brojni drugi razlozi zašto kosa opada.

Ono što je bitno jeste biti strpljiv i pronaći pravi uzrok opadanja, pa kosu i vlasište u skladu sa tim i tretirati. Uz kvalitetnu ishranu i odabranu suplementaciju, kao i odgovarajuće kozmetičke proizvode, kosa će povratiti stari sjaj i gustinu.

Neki od uzroka pojačanog opadanja kose su:

1. STRES

Pojačan stres je svakako jedan od najznačajnijih faktora. Još ako je potpomognut genetikom, ono što je sigurno dobro jeste da preduzmete mere na vreme – pri prvim znacima pojačanog opadanja.

A zašto je stres toliko nepovoljan po rast kose – stres dovodi folikul dlake, koji je zaslužan za njen rast, u stanje mirovanja. Kada folikul miruje i nije u aktivnoj fazi, ne podstiče rast dlake.

Ako se nalazite u stresnom periodu života ili znate da je stresan period pred vama, pomozite svojoj kosi pravilnom suplementacijom, uz dovoljno sna i kvalitetnu ishranu bogatu nutrijentima.

 

2. POSTPARTUM i MENOPAUZA

Već je svima poznato da kosa kreće naglo da opada u periodu izmedju 3. i 6. meseca nakon porodjaja, a malo nas zna pravi razlog.

To se dešava u kombinaciji stresa kom je svaka žena podložna nakon porodjaja i hormonskih procesa koji se tada dešavaju u organizmu. Tokom trudnoće pojačana je cirkulacija krvi koja pospešuje i ubrzava rast kose i ojačava folikul koji postaje izdržljiviji i može da podrži veću količinu vlasi. Tako pojačana cirkulacija krvi je zaslužna za divne nokte, kosu i kožu u trudnoći. Nakon porodjaja, koncentracija krvi koja ubrzano cirkuliše se vraća u normalu, tako da dolazi do naglog opadanja kose.

Iako takvo opadanje kose u pramenovima izgleda zastrašujuće, opadanje prestaje nakon dva do tri meseca i sve se vraća u normalu. Ukoliko vam opadanje ipak teško pada, sve možete ublažiti korišćenjem kozmetičkih preparata protiv opadanja kose, na prvom mestu šampona i balzama, a potom i posebnih proizvoda za negu.

3. HORMONI

veoma utiču na kosu i njeno stanje – koliko je krta i suva, koliko brzo puca, da li sporo ili brzo raste i koliko opada. Problemi sa štitnom žlezdom su danas veoma česti, a svakako utiču na sve gore pomenuto. Naše telo funkcioniše tako da sve neophodne nutrijente i svu energiju šalje organu kome je u datom trentuku najpotrebnije, u tom slučaju uvek pate kosa, koža i nokti. Zato je važno biti svestan svih promena u svom telu, i pobrinuti se za sebe iznutra – obezbedjivanjem dovoljno sna, zdrave hrane i neophodne hidratacije, ali i suplementacije kako bismo pomogli svom organizmu da se izbori sa velikim promenama ili stresom.

4. KORONA VIRUS

Iako zvanično opadanje kose nije simptom virusa, svakako jeste posledica. Po nekim poslednjim podacima, žene se žale na pojačano opadanje kose i do 12 meseci nakon oporavka. Ukoliko ste preležali virus i primećujete pojačano opadanje kose, posavetujte se sa svojim frizerom oko preparata za negu i suplementacije.

 

5. DERMATOLOŠKA STANJA I ALOPECIJA

Alopecija je stresna i za muškarce i za žene. Proces lečenja je dugotrajan, a pored strpljenja uvek se savetuje i promena ritma i stila života, kako je alopecija često poveyana sa prekomernim stresom i depresivnim stanjima. Pravilna suplementacija se pripisuje od strane dermatologa u zavisnosti od vrste alopecije kao i trenutnog stanja.

Viviscal Professional Strength je bio tema čak 7 kliničkih studija koje su pokazale njegove odlične rezultate u lečenju androgenske alopecije, ožiljne alopecije, alopecije areate i naravno kao nezamenjiv suplement u primeni nakon transplatacije kose. Napravljeni su na potpuno prirodnoj bazi od ekstrakata koji deluju povoljno na samu dlaku, njen ciklus i obnavljanje, ali i na kožu i nokte tako da nema neželjenih efekata u toku upotrebe. Koriste se kao prevencija opadanja kose i kao terapija.

 

Ostavite komentar