Šiške – Tips & Tricks – Studio Prostor
was successfully added to your cart.

Noćna mora ili blistavi look, često sa njima ne znamo na čemu smo. Iako su često najbolji i najbrži način za promenu frizure kada smo te promene željni, većina nas se pokaje ubrzo nakon što smo se na taj korak osmelili – brzo se maste, upadaju u oči i moraju stalno da se stilizuju.

I ta gnjavaža jeste uglavnom istinita. Zapravo, sve prirodne masti koje stvara naše teme glave, tj koža, završe upravo na šiškama. Kako su one uglavnom tanke i kratke, čim se zaprljaju postaju neugledne i narušavaju celokupan izgled kose. Sa druge strane, kada su tek isfenirane i stilizovane onako kako treba, osvešavaju čitav look, čine kosu blistavijom i frizuru potpunijom.

Evo i naših saveta kako da stilizovanje šiški bude što manja gnjavaža.

1. Šampon za volumen

Koristite šampone za volumen umesto hidrirajućih šampona. Tako će i šiške dobiti na volumenu i slabije će se lepiti za čelo. Naravno da je bitno da se šampon uvek temeljno ispere i da se balzam za kosu nikada ne nanosi na teme glave. Ako šiške morate ipak da operete svako jutro pre izlaska iz kuće, koristite šampone ili blaga mleka za svakodnevno pranje.

Takodje je bitno da ukoliko imamo masniju kožu lica, čelo temeljno operemo svako jutro kada sredjujemo i najčešće peremo šiške, zbog toga što se masnoća sa kože veoma brzo i lako prenese i na šiške.

2. Suvi šampon

Najbolji saveznik u borbi protiv slepljenih šiški! Zbog toga što se brzo prljaju, dobro je sa sobom nositi malo pakovanje suvog šampona i prskati ga samo na koren šiški nikako na krajeve, jer dlaka tako postaje teška i neće stajati onako kako želite. Suvi šampon pomaže da kosa izgleda sveže i čisto koliko odmah i zaista je efikasno rešenje za popravku frizure u poslednjem trenutku. Takođe, za prave rezultate, šampon uvek prskajte na razdaljini 20-ak cm od temena glave.

3. Redovno šišanje

Ukoliko se odlučite na šiške bilo bi poželjno da ih redovno šišate jer veoma brzo izgube formu. Ono što jeste olakšavajuća okolnost jeste da saloni uglavnom ne naplaćuju stilizovanje šiški pa ih tako možete redovno održavati kada odlazite na feniranje ili frizuru.

4. Oblik šiški

Kao i kod frizure, tako je i sa šiškama –  ne stoji svaka forma šiški svakom obliku lica. Iako postoje neke generalne smernice oko toga koji oblik šiški odgovara kom obliku lica, frizer je taj koji bi trebalo da vam pomogne pri odabiru oblika šiški kada i ako se za njih odlučite, ali je isto tako dobro znati šta je to što Vi želite i da li tako nešto odgovara Vašem stilu života. Ukoliko zaista nemate vremena ni živaca da ih svako jutro pre izlaska iz kuće stilizujete, a u obzir za Vas dolaze samo super blistave šiške pune volumena, onda one u ovom trentuku možda nisu za vas.

5. Feniranje, stilizovanje i zaštita

Ako volite izgled „kao pod konac“, onda vam sleduje jutarnje feniranje šiški. Bilo bi poželjno da zbog toga što su šiške veoma osetljive a često ih tretirate fenom, koristite neki oblik termo zaštite, najčešće u formi prskalice. Tako ih štitimo od isušivanja i krzanja. Ako ne volite messy look, anti-frizz prskalice takodje mogu da priskoče u pomoć i osiguraju dugotrajniji „clean look“. Ipak, sa svim prskalicama i proizvodima treba biti oprezan jer mogu lako da opterete dlaku, što na šiškama nikako ne izgleda dobro. Zato naprskajte proizvod na dlanove, protrljajte i prvo nanesite na ostatak kose, pa na samom kraju laganim pokretima prodjite prstima kroz šiške.

Za teške i guste šiške neki lagani proizvod poput leonor greyl mousse može biti od koristi jer bi tako bile poslušnije i ne bi odmah reagovale na vlagu.

Ako volite messy look, prskalice sa morskom solju  ili one namenjeni definiciji kovrdza, pomažu da dlaka ima svoju definiciju, da se ne lepi i da celokupan look bude lepršav i opušten.

6. Super trik

za kraj – kada se probudite sa neposlušnim šiškama koje idu na stranu na koju one žele,a nemate vremena da ih kvasite, uzmite parče vate i protrljajte koren šiški, zatim ih osušite fenom i četkom i trebalo bi da onda svaka dlaka ponovo bude na svom mestu.

7. Savet

Koliko god mislili da ste vešti, ne upuštajte se u avanturu „sam svoj frizer“, bar kada su šiške u pitanju.

Ostavite komentar