Tri ideje za super brzu frizuru – Studio Prostor
was successfully added to your cart.

Tri ideje za super brzu frizuru

Od 26 decembra, 2018Hair, Punđe, rep, Urban

Decembar je mesec žurki, događaja i putovanja, a kad tome dodamo i novogodišnji šoping, potragu za poklonima, toaletama i namirnicama svima je jasno da je malo vremena ostalo za pažljivu frizuru i precizan glam make-up.
Pe nego što počnete da paničite sat vremena pred sledeći izlazak, kako opet! nemate odgovarajuću frizuru jer se nije stiglo i postiglo, pročitajte par saveta kako da vezivanje kose – ono što baš svi umemo – podignete na viši nivo.

Zalizani rep – 2 minuta

Trebaće vam četka i jak sprej. Očešljajte kosu i povucite je na gore, uvežite gumicom, a zatim je ponovo povucite na dole kako biste smanjili neravnine koje će se pojaviti na temenu. Možete koristiti i ulje za kosu ako želite dodatni sjaj. Nemojte se opterećivati ako rep nije savršeno ravan; čar je upravo u kontrastu zalizanog gornjeg dela i čupavog repa. Samo se uverite da koristite četku sa čvrstim vlasima ili iglicama kako biste bez muke poravnali kosu na temenu. Aksesoar u vidu šnale oko repa je dozvoljen i poželjan u zavisnosti od prilike za koju se spremate, a Novogodišnja noć baš ovakav aksesoar obožava.

Niska punđa – 5 minuta


Niska neuredna punđa pravi se od onoga što vam u tom trenutku „padne“ pod ruku“. Počnite sa središnjim delom. Ostavite par pramenova napred a ostatak kose skupite u nisku punđu, ostavljajući pritom krajeve kose da vire. Zakačite kosu šnalom i ukosnicama. Pričvrstite punđu jačim lakom za kosu kako biste bili sigurni da će stajati na mestu celo veče. Ako imate kovrdže, ne trošite energiju i vreme na ispravljanje cele kose. Fenom i četkom (ili peglom) ispravite samo prednje delove kose koje ste ostavili van punđe. I dobili ste klasik koji nikada ne izlazi iz mode.

Visoka punđa – 10 minuta

Za kontolisanu čupavost, tekstura je ključ. Ako imate prirodne talase ili kovrdže već ste jedan korak napred u odnosu na ostale tipove kose. Ravnoj kosi je u ovom slučaju potrebna pena ili neki drugi proizvod za volumen. Kada ste preparat naneli na celu kosu, podignite je u visoki rep , zatim je obmotajte u punđu i pričvrstite ukosnicama. Možete ostaviti par pramenova napred ili pozadi i blago ih prelomiti ukoliko imate ravnu kosu; kovrdžave pramenove isfenirajte pre nego što ih blago prelomite presom ili figarom, tako da se formiraju talasi, ostavljajući pritom krajeve ravne.

Ostavite komentar

Topli balayage
Sledeći blog post