Tri ideje za super brzu frizuru – Studio Prostor

Tri ideje za super brzu frizuru

Od 26 decembra, 2018Hair, Punđe, rep, Urban

Decembar je mesec žurki, događaja i putovanja, a kad tome dodamo i novogodišnji šoping, potragu za poklonima, toaletama i namirnicama svima je jasno da je malo vremena ostalo za pažljivu frizuru i precizan glam make-up.
Pe nego što počnete da paničite sat vremena pred sledeći izlazak, kako opet! nemate odgovarajuću frizuru jer se nije stiglo i postiglo, pročitajte par saveta kako da vezivanje kose – ono što baš svi umemo – podignete na viši nivo.

Zalizani rep – 2 minuta

Trebaće vam četka i jak sprej. Očešljajte kosu i povucite je na gore, uvežite gumicom, a zatim je ponovo povucite na dole kako biste smanjili neravnine koje će se pojaviti na temenu. Možete koristiti i ulje za kosu ako želite dodatni sjaj. Nemojte se opterećivati ako rep nije savršeno ravan; čar je upravo u kontrastu zalizanog gornjeg dela i čupavog repa. Samo se uverite da koristite četku sa čvrstim vlasima ili iglicama kako biste bez muke poravnali kosu na temenu. Aksesoar u vidu šnale oko repa je dozvoljen i poželjan u zavisnosti od prilike za koju se spremate, a Novogodišnja noć baš ovakav aksesoar obožava.

Niska punđa – 5 minuta


Niska neuredna punđa pravi se od onoga što vam u tom trenutku „padne“ pod ruku“. Počnite sa središnjim delom. Ostavite par pramenova napred a ostatak kose skupite u nisku punđu, ostavljajući pritom krajeve kose da vire. Zakačite kosu šnalom i ukosnicama. Pričvrstite punđu jačim lakom za kosu kako biste bili sigurni da će stajati na mestu celo veče. Ako imate kovrdže, ne trošite energiju i vreme na ispravljanje cele kose. Fenom i četkom (ili peglom) ispravite samo prednje delove kose koje ste ostavili van punđe. I dobili ste klasik koji nikada ne izlazi iz mode.

Visoka punđa – 10 minuta

Za kontolisanu čupavost, tekstura je ključ. Ako imate prirodne talase ili kovrdže već ste jedan korak napred u odnosu na ostale tipove kose. Ravnoj kosi je u ovom slučaju potrebna pena ili neki drugi proizvod za volumen. Kada ste preparat naneli na celu kosu, podignite je u visoki rep , zatim je obmotajte u punđu i pričvrstite ukosnicama. Možete ostaviti par pramenova napred ili pozadi i blago ih prelomiti ukoliko imate ravnu kosu; kovrdžave pramenove isfenirajte pre nego što ih blago prelomite presom ili figarom, tako da se formiraju talasi, ostavljajući pritom krajeve ravne.

Ostavite komentar

Studio Prostor

No images found!
Try some other hashtag or username

#hairstudioprostor

No images found!
Try some other hashtag or username
Topli balayage
Sledeći blog post