Novogodišnje frizure – Studio Prostor
was successfully added to your cart.

Novogodišnje frizure

Od 22 decembra, 2019Hair

Novogodišnja noć sa sobom nosi posebnu dozu euforije i radosti, ali i pregršt sitnih faktora stresa koji vam mogu narušiti dobro raspoloženje. Odabir mesta za proslavu, organizacija društva, odabir toalete, nakita, cipela,…da ne pričamo o preispitivanju gde smo i šta smo uradili tokom prethodne godine i mišljenju kako uvek može bolje… Lista je podugačka, ali savršena frizura ne mora biti jedna od stavki oko kojih ćete se stresirati.

Trendovi su srećom takvi da su različitosti i neobičnosti vrlo poželjne, tako da imate punu slobodu da date mašti na volju, a svedena elegancija i jednostavnost su nekako vanvremenski na ceni. Bilo da ste mirnijeg temperamenta, ili ove godine želite nešto ekstremnije, daću vam nekoliko predloga koji verujem da će vam biti inspirativni.

Holivudske lokne

Znate ono kako postoje neke stvari koje se toliko često pojavljuju da su postale kliše, ali neki klišei su zaista toliko dobri da nikada neće izaći iz mode. Ova frizura je idealna za dugu kosu, ali u pomoć uvek mogu uskočiti i kvalitetne ekstenzije. Lokne se celom površinom glave uvijaju na jednu stranu, na kraju se prolaze češljem kako bi se stopile. Jedna strana se iznad uveta podiže  kači ukosnicama, a na kraju je neophodno dodati dobru količinu laka za kosu i, optimalno, sprej za sjaj kose. Dodajte još crveni karmin na ovo i sa ovim izborom nema greške.

Klasična niska punđa

Ako želite da podignete kosu sa ramena, a oblačite na primer neprolaznu malu crnu haljinu, predlažem vam da se odlučite za običnu nisku, zalizanu punđu. Ova frizura uvek izgleda skupoceno i otmeno, pa ako ste ove nove godine u aristokratskom fazonu, dodajte na ovu kombinaciju biserne minđuše i zablistajte u punom sjaju.

Ravna kosa sa aksesoarom

Odličan odabir i za kraće i duže kose. Ono što je najbitnije kod ove frizure je da bude profesionalno izvučena, odnosno zaglađena bilo fenom ili presom i da joj se doda dosta spreja za sjaj. Možete joj dodati pregršt ukosnica zakačenih iznad jednog uveta u X formi ili plišani, satenski ili svetlucavi rajf, koji je cele prethodne sezone jedan od favorita kad su aksesoari za kosu u pitanju. Osim toga, jednostavna trakica upletena u pletenicu može dodati celom izgledu jedan potpuno drugačiji ton. Evo super izbora ako ste se uputile na neki novogodišnji matine, pa želite svedeniju varijantu.

Visoki rep sa ekstenzijom

Sigurno ste primetile da je već neko vreme na svetskoj sceni jedan od glavnih trendova visoko podignut rep na temenu glave i duuuuuugačka kosa, odnosno ekstenzije, pod parolom što duže- to bolje. Ukoliko želite da delujete malo opako i neustrašivo (a pod ovim mislim i da se ne bojite glavobolje od težine ovog repa), samo napred sa ovim izborom. Možete mu takođe dodati metalni prsten da prekrijete gumicu. Izvucite ajlajner za mačkaste oči i pokorite svet!

Grčka punđa sa ukrasnim trakama

Ova veoma neobična frizura,inače jedna od omiljenih u Hair Studiju Prostor, izgleda potpuno šik i elegantno dok vam otkriva vrat i dekolte, tako da je idealna za neku haljinu sa dubljim izrezom ili bez leđa. Kod ovakvih punđi bitno je da vam kosa ima što više volumena, odnosno da je celu dobro natapirana, a volumen se može postići i dodavanjem ekstenzija. Ova frizura je savršena kako za neki urbaniji fazon, tako i uz neku skroz romantičnu haljinu, pa je u zavisnosti od toga možete ukrasiti ili trakicom sa štrasom ili jednostavnom jednobojnom trakom.

Asimetrične pletenice

Ako baš želite da odskačete od okruženje i negujete unikatan stil, prepustite se veštim rukama frizera koji može da vam napravi ili asimetrične pletenice uz glavu sa geometrijskim primesama pri podeli pramenova, ili možda čak afričke kikice koje će vam dodatno uplesti u neki drugačiji oblik. Ukoliko ste baš vešti i sami, samo napred, ali predlažem da ovo ne pokušavate baš same kod kuće, a obećavam da ćete se ovim izdvojiti iz mase!

Ostavite komentar