Romantične frizure DIY – Studio Prostor
was successfully added to your cart.

Često smo u žurbi i ne stižemo da mislimo na frizuru, pa su puštena varijanta ili rep najčešće opcije na koje se odlučujemo.

Ipak, sigurno je da svaka od nas poželi promenu, a kako nemamo uvek vremena za odlazak kod frizera, odlučujemo se da frizuru napravimo same, uz youtube video sa koracima „napravi sama“ ili neki sličan video. I kako to inače biva, u žurbi smo jer je odluka da se potrudimo oko frizure pala u poslednjem trenutku, prsti su sve nervozniji, kosa se mrsi, ne možemo da nađemo ukosnice, četku niti gumice, baterija na telefonu je pri kraju i biva ono što se sigurno svakome od nas desilo bar jednom. Odustajemo.

Jedan od razloga zašto je ovo najčešći scenario kada pokušamo da napravimo nešto drugo sa kosom osim jednostavnog repa, je taj što biramo naizgled jednostavne, a zapravo komplikovane frizure. Komplikovane jer zaboravljamo da ih uglavnom moramo napraviti same, sa dve ruke i uglavnom jednim ogledalom.

U ovom tekstu, pokazaćemo vam nekoliko romantičnih frizura koje su zaista lake izvedbe i koje možete napraviti same za deset do petnaest minuta, uz neophodne dodatke poput četke ili češlja, ukosnica i gumica.

Ono što vam značajno može pomoći da frizura bude uspešna su proizvodi koji odgovaraju vašem tipu kose, kao i proizvodi za stilizovanje koji vam mogu pomoći kod neposlušne kose. U tekstu ćemo navesti samo neke od njih kako bismo vam pomogli pri odabiru, a veću ponudu možete uvek potražiti na našem web shop-u.

Igrajte se sa dodacima

Romantična frizura sa ukrasnim šnalama

Jednostavna frizura sa ukosnicama

Frizura sa ukosnicama

 

Bilo da se odlučite na svedenu ili nešo upadljiviju varijantu, sve tri frizure su veoma jednostavne. Dobro očešljajte kosu i zagladite je nekim od proizvoda; mogu vam pomoći John Masters krema za smirivanje neposlušne kose ili John Masters hidratantno mleko za stilizovanje sa laganim učvršćivanjem. Oba proizvoda su organske proizvodnje, pa pored stilizovanje, hrane dlaku i čine je blistavom i lakom za oblikovanje. Nakon nanošenja proizvoda, poigrajte se sa ukosnicama ili šnalama, a inspiraciju uvek možete pronaći na internetu ili na našem instagram profilu.

 

Romantična mašna

Februar je za nas uvek mesec ljubavi, a mašna ili trakica uvezana u mašnu je pravi pogodak ako želite da izgledate nežno i romantično.

Romantična frizura sa mašnom od pliša

Romantična frizura sa trakicom

Mašna frizura

.

Kosa može biti ravna, a ako imate figaro ili presu, možete izvući po neki talas i lagano kosu rasčešljati češljem sa širokim proredima. Talase učvrstite lakom za kosu, mi preporučujemo John Masters ili lak za kosu iz Redkenove linije proizvoda za stilizovanje kose – jedan ili drugi.  Pokupite krajeve kose sa obe strane i zavežite kosu tankom gumicom. Obmotajte i vežite mašnu i po potrebi je pričvrstite ukosnicama.

Pletenice

Ova frizura može biti pun pogodak ako imate vešte ruke. Ako niste nikada ranije pleli pletenice, isprobajte prvo na prijateljici, ćerki ili nekoj drugoj osobi sa dugom kosom, pa potom pokušajte da je ispletete same sebi.

Romantična pletenica

Pletenica frizura

DIY frizura

.

Ispletite deblju pletenicu na stranu, a krajeve zavežite gumicom. Ako vam pramenčići kose koji vire sa strana smetaju, možete ih pokupiti i pričvrstiti ukosnicama i penom za kontrolu kose. 

Pletenicu raširite prstima, kako ne bi bila čvrsta i zaglađena; pletenica i ostatak kose treba da izgleda opušteno, pa se ne stresirajte ako izgleda „kao da ništa nije na svom mestu“. U tome je sva čar ove romantične frizure.

Ostavite komentar