Nega kose u letnjim mesecima – Studio Prostor
was successfully added to your cart.

 

Sezona godišnjih odmora je stigla, a bez obzira da li vam letnji odmor tek predstoji ili ste se upravo vratili sa letovanja, nega kose ne treba da se zanemari. Jedan od glavnih “krivaca” za nepostojanost boje tokom letnjih meseci je upravo sunce, a potpomognuto hlorom i morskom solju, čini kosu dehidriranom, suvom i sklonom pucanju.

Evo nekoliko saveta kako da negujete kosu na pravilan način po povratku sa letovanja i kako da joj pomognete da ostane zdrava tokom toplih i suvih dana.

  1. ŠIŠANJE

Krajevi kose najviše trpe tokom letnjih meseci i veoma se brzo iskrzaju na suncu. Ako se teško odlučujete na veće šišanje i promenu frizure, skraćivanje krajeva je bitno jer će osvežiti kosu i povratiti joj sjaj.

 

  1. ZAŠTITA

Kada govorimo o zaštiti od sunca pravilan odabir preparata je podjednako važan kao i fizička zaštita u vidu šešira ili marame. UV zraci ne štete samo koži već i kosi, pa je najbolji savet da kombinujete šešir i preparate za kosu koji istovremeno hidriraju vlas i štite je od UV zraka. Redken-ova “One United“ prskalica hrani, hidrira i štiti dlaku pa može biti pravi izbor – nanosi se na vlažmu, peškirom prosušenu kosu, nežno čisti i uklanja ostatke hlora i soli i pomaže da kosa izložena suncu bude lepa i sjajna. Pogodna je za farbanu i tretiranu kosu, i čini je mekom i lakom za oblikovanje. Maske za hidrataciju su veoma važne u ovom periodu godine. Redken „All Soft“ maska nudi intenzivan tretman za obnavljanje kose koja je bila izložena suncu.

  1. HIDRATACIJA

Je ključ za blistavu kosu tokom leta. Dovoljan unos tečnosti i vode je veoma važan, kao i korišćenje proizvoda koji nude dubinsku hidrataciju. Keratinske maske i tretmani mogu da pomognu isušenoj kosi koja je dugo bila izložena suncu, a dodatak ulja kao što je Redken All Soft Argan Oil mogu da pruže neophodnu negu i odličan su izbor ako želite da ukrotite neposlušnu kosu.

 

  1. OPORAVAK

Nakon intenzivnog izlaganja suncu, čestog vezivanja kose i lomljenja vlasi, najbolji savet je da neko vreme, ukoliko je to moguće, izbegavate feniranje, prese i figara. Što češće sušite kosu na toplom vazduhu ili je samo prosušite fenom. Takođe izbegavajte rasčešljavanje kose gustim četkama. Savet je da koristite „proredjenu“ četku i prodjete njom kroz kosu dok je još mokra. Tako izbegavamo pucanje i dodatno mršenje vlasi.

 

  1. NA LETOVANJU

Ono što za svoju kosu možete da uradite na letovanju, bilo da ste na moru ili često posećujete bazene, nakon svakog kupanja, kosu isperite čistom vodom. Tako ćete sprati hlor ili so, pa će manje šteti vlas. Kolorizacije poput senčenja, pramenova ili balayage-a uradite po povratku sa letovanja. Uz gore pomenuto šišanje. Nakon izlaska iz slane vode kosu isperite čistom vodom pa nanesite hidrirajuću masku ili Huile De Leonor Greyl – vodootporno ulje koje pruža savršenu negu za oporavak pre pranja, a u isto vreme pruža zaštitu od sunca. Sastavljeno je od biljnih ulja koja rasčešljavaju, omekšavaju, hrane i ulepšavaju kosu tokom čitave godine, naročito leti. Ulje možete naneti na suvu kosu pred odlazak na spavanje, i ujutru isprati uz odgovorarajuć šampon. Uz Leonor Greyl Creme aux Fleurs pruža dubinsku negu i oporavak  i najoštećenije kose.

Ostavite komentar

Kosa i putovanja
Sledeći blog post