Kovrdžava kosa – najčešća pitanja – Studio Prostor
was successfully added to your cart.

Ako si ponosna „vlasnica“ kovrdži stiglo je tvojih 5 minuta! Ove sezone su prirodne lokne potpuno „in“, zaboravljamo prese i ispravljene kose. Znamo već koliko je ovakvu kosu teško ukrotiti, a to ni ne želimo. Nadamo se da će ti saveti koji slede biti od koristi. Stay tuned!

KAKO DA POSTIGNEM VOLUMEN

  1. Promeni razdeljak

Da budemo iskreni, retko ko danas brine o razdeljku pri izlasku iz kuće. Pogledamo se u ogledalo, uverimo da smo dovoljno uredni, o razdeljku razmišljamo tek onda kada nas to upita frizer. Vizuelno, volumen lako možemo da dobijemo pomeranjem razdeljka u jednu stranu. Iako se kosa na tom mestu ne razdvaja prirodno, ovo je najlakši način da vizuelno dobijemo volumen. Čak i malo odstupanje u stranu daće ovaj efekat.

2. Suši kosu naopačke

Ako voliš prirodno sušenje kose (što je uvek dobra ideja kako bi kosa odmorila od toplote) kada je kosa već skoro suva, bar 5 minuta je prosuši fenom ili idelano difuzerom – naopačke. Nakon toga podesi fen ili difuzer na hladno duvanje i minut do dva je tako prosuši. Čak i samo mali talas toplote će pomoći vlasima da se podignu, a završni hladni talas će se pobrinuti da vlasi ostanu „uzdignute“ bar neko vreme.

3. Koristi puder za volumen

Ovi puderi predstavljaju instant trik za postizanje volumena. Uglavnom je samo mala količina potrebna da bismo dobili željeni efekat. Ovaj Redken-ov puder daje kosi mat efekat i vizuelni efekat gustine. Nanosi se direktno na teme ukoliko želimo volumen, ili na prste pa duž cele kose ukoliko želimo da postignemo efekat gustine.

KAKO DA PRIPREMIM KOVRDŽAVU KOSU ZA SENČENJE

  1. Ne peri kosu pred senčenje

bar dva do tri dana, a ako možeš i duže. Tako će zdrava, zaštitna ulja skalpa koja se prirodno prenose i na ostatak vlasi, tu i ostati i stvoriti zaštitni omotač oko vlasi.

2. Očešljaj kosu

U salonu, kosa se češlja pre nanošenja blanša. Za žene sa kovrdžavom kosom, češljanje suve kose je često veoma bolan proces, pa je dobar savet da kosu očešljaš onako kako tebi najviše prija (savet je široki češalj sa debljim proredima ili prstima sa malo vode).

3. Pripremi kosu tretmanima i odgovarajućim proizvodima 

Olaplex se preporučuje uvek kada je priprema kose za nanošenje blanša u pitanju. On maksimalno ojačava kosu, a pogodan je za sve tipove kose. Posebno ga volimo jer je nega njime moguća i kod kuće – na našem web shop-u možete pronaći i poručiti Olaplex 3 – posebno pakovanje za kućnu upotrebu.

KOJE PREPARATE DA KORISTIM

Ukoliko je kosa senčena blanšem pa svetli tonovi preovlađuju na kosi, ljubičasti šampon je uvek dobar izbor. Uz njega bi dobro bilo da koristite i balzam i masku koja hidrira i neutrališe žute podtonove.

U zavisnosti od promene koju želite na svojoj kosi, trenutnog stanja vlasišta i nivoa oštećenosti dlake, vaš frizer će vam preporučiti proizvode kojima pravilno možete da negujete kosu kod kuće, jer su iskusan frizer i kućna nega pravi put do zdrave  kose.

Ostavite komentar